Meditatie

Meditatie betekent in het Nu zijn, zonder gedachten aan verleden of toekomst. Tijdens de meditatie kun jij je gelukkig en vredig voelen, zonder angst, woede of verdriet. Maar dat zal niet altijd zo zijn. Vaak heb je last van gedachten en gevoelens. Meditatie betekent ook toekijken op je gedachten en emoties, zonder je ermee te identificeren. Door ze te observeren zullen ze kleiner worden, en hebben ze je minder in de greep. Je wordt vrij. Meditatie is geestelijk vrij zijn.
NLP betekent neuro-linguïstisch programmeren. Met NLP-technieken kun je je eigen geest nauwkeurig bestuderen, verbeter je je communicatievaardigheden, maak je beter gebruik van je zintuigen en bereik je sneller je doelen. NLP-technieken sluiten aan op meditatietechnieken en worden door ons gecombineerd.

Meditatiecursussen

Introductieworkshop NLP & Meditatie.
Dit is een losse workshop. Onderwerpen hierin zijn: introductie meditatie, introductie NLP, instructie in ademhalingsmeditatie, theorie over meditatie, groepsoefening in zintuiglijke scherpzinnigheid, het observeren van het denken en intens muziek luisteren

Cursus Innerlijke vrede.
Deze cursus bestaat uit drie modules van tien lessen. De lessen duren 2,5 tot 3 uur. Elke les bestaat uit een gedeelte theorie, praktijkoefeningen en het delen van elkaars ervaringen. Het doel van de cursus is het bereiken van innerlijke vrede.

Cursus "De Kracht van het Nu"
Deze cursus bestaat uit tien lessen en behandelt het beroemde boek van Eckhart Tolle. In elke les wordt een hoofdstuk uit "De Kracht van het Nu" besproken. Er wordt ook gemediteerd en ook hier is veel gelegenheid tot het delen van ervaringen.